Sinun vuorosi loistaa!

Tiedätte varmaan minut rokkarina ja musiikintekijänä, mutta olen myös yrittäjä, luennoitsija, diplomikielenkääntäjä ja monien luottamustoimien marinoima luovien alojen asiantuntija. Mulle tärkeitä arvoja ovat suomalainen työ ja sen tekijät, luonto, luovuus, rakkaus, inhimillisyys ja tasa-arvo. Tarjoan yrityksille, pienyrittäjille ja miksei yksityisillekin luentoja luovuudesta, rohkeudesta, itsetuntemuksesta ja työhyvinvoinnista. Miksikö – ja millä eväillä?

Olen toiminut mm. kielenkääntäjä-esimiehenä, omien yhtyeideni kapellimestarina sekä erilaisten yritysten ja organisaatioiden hallituksissa kuten Yle, Valtion säveltaidetoimikunta ja Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry. Olen valmistunut Tampereen yliopistosta vuosina 1 ja 2, opiskellut IT-alaa, markkinointia, yrittäjyyttä ja esimiestaitoja ja johtajuutta elämänkoulun lisäksi erilaisilla kursseilla, mm. Odecossa Jyväskylässä. Perustan paljon mm. Antero Toskalan ja Daniel Golemanin teoksiin tunneälystä, itsetuntemuksesta ja johtajuudesta. Olen myös saanut mielenkiintoista ja ajantasaista tietoa työhyvinvoinnista ja henkilöstön palkitsemisesta toimiessani nyt 6 vuotta Ylen hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnassa.

Keskityn luennoillani omien voimavarojen oivaltamiseen ja arvostamiseen, työpaikan dynamiikkaan, armon, ilon ja luovuuden ylläpitoon. Puhun mielelläni henkisestä voimasta oman tarinani kautta. Arvaatte varmaan että tyttönä/naisena miehisen rokkibändin johtaminen ja isojen levytysprojektien läpivieminen ei aina ole ollut ihan yksinkertaista. Toisaalta, myös se että ammattina on “säveltäjä” ei ole liioin ollut monille yhteiskuntamme portinvartijoille kovin mieluisa pala: nainenko nero, rock-kitaristi ja säveltäjä! Hah, ei tule kuuloonkaan. Valitettavasti myös meillä naisilla on paha tapa (opittu? yhteiskunnallinen? historiallinen?) väheksyä kanssasisartemme menestystä: mieluummin sitä kaataa kahvia kuppiin miesjohtajalle kuin naispuoliselle päällikölle. Miksi näin?

Kaikkein huolestuttavinta suomalaisessa työelämässä on kateus ja ilon puuttuminen. Siksi, on hyvä tiedostaa itsessään ongelmakohdat: olenko katkonut liikaa omia siipiäni ja siksi en soisi muidenkaan menestyvän? On todella tärkeää tiedostaa omat unelmansa ja arvostaa omaa persoonaansa. Jos on hiljainen ja introvertti, tai, jos on ekstrovertti hölöttäjä, syrjäänvetäytyjä tai päällepäsmäri, iloinen hulivili tai ikuinen valittaja – kaikki tuo ja kaikki sen väliltä on ok, kun ymmärtää itseään ja oppii hallitsemaan ja hillitsemään tunteitaan, varsinkin työpaikalla.

Työpaikan dynamiikan ehdoton edellytys on se että kunnioittaa itseään ja toisia. Kukaan ei voi olla samanlainen kuin itse on, erilaisuutta tulee sietää, iloisiakin naamoja täytyy jaksaa katsella, vaikka meille suomalaisille onkin opetettu että olkaa hiljaa ja nöyriä. Se ei nykymaailman bisneselämässä käy päinsä: aikuisen ihmisen, johtajan, esimiehen kuin alaisenkin täytyy tunnistaa oma persoonansa, omat osaamisalueensa, ja ottaa ilolla vastaan se että joku toinen osaa tai tietää paremmin jotakin muuta, ja yhteistyössä voi saada aikaan jotain todella hienoa ja merkittävää!

Tervetuloa luennolle jossa opit tuntemaan itseäsi ja työkavereitasi paremmin! Annan Sinulle avaimia ja työkaluja siihen että voit paremmin – työssä ja elämässä: on Sinun vuorosi loistaa!

Lue lisää: www.kikkalaitinen.fi

Lue lisää: https://www.speakersforum.fi/kikka.laitinen

Tilaa oma luento ja kannata suomalaista työtä Mesenaatin kautta, ks. https://mesenaatti.me/campaign/?id=443#single/view

 

 

2017-10-03T12:22:00+00:00 lokakuu 1st, 2017|