Ikiaikainen lahjaongelma odottaa jälleen lähes jokaista suomalaista kun joulu lähestyy. Luonnonsuojelun kannalta olisi hyvä miettiä immateriaalista lahjaa, jotakin, josta tulee hyvä olo. Musiikki on energiaa, lämpöä ja rakkautta, itsessään. Mitäpä jos tulisit laulamaan luokseni joululahjaksi oman lempilaulusi?

Mulla on kotistudio jossa olen äänittänyt ja miksannut kaikkien omien levyjeni laulut valmiiksi demoiksi ennen kuin ne on menty harjoittelemaan yhtyeen kanssa ja äänittämään korkeatasoiseen ammattistudioon. Mielelläni jakaisin studion käyttöä, ammattitaitoani ja kokemustani muillekin!

Olen saanut toimia viime vuosina monen musiikista kiinnostuneen lahjakkaan nuoren ja aikuisenkin mentorina ja opettajana. Olemme laulaneet yhdessä siipiämme kasaan, opetelleet hengittämään, rentoutumaan, olemaan läsnä, tässä ja nyt, laulamaan omalla äänellämme.

Käytän itsekin opettamiani rentoutus-, äänenhuolto- ja laulutekniikkaharjoitteita säännöllisesti, koska – yksinkertaisesti niistä tulee hyvä olo ja kroppakin tykkää. Jokaisen puhetyöläisen olisi hyvä ottaa itselleen ohjattuja rentoutushetkiä joissa ääntä ja kroppaa huolletaan lempeästi musiikista ja joogastakin tutuin harjoittein.

Moni luulee ettei osaa laulaa. Huonot varhaiset kokemukset koulun penkillä tai ujous ja estyneisyys saavat meidät luulemaan ettemme osaa. Todellisuudessa ihminen oppii melkein mitä vain, kun opettelee, ottaa sen kuuluisan ensimmäisen askeleen ja astuu mukavuusalueensa ulkopuolelle. Moni lauluoppilaani on hämmästynyt itsekin kuinka hyväksi laulajaksi sitä on vuosien saatossa tullutkaan; ihan sillä metodilla että harjoittelee ja on joku, joka aidosti kannustaa ja opastaa, välittää ja kannattelee vaikeiden paikkojen yli.

Musiikki on lempeää maanläheistä terapiaa jota voi käyttää yritysten tiimivalmennuksessa, luovuuden ja työn ilon etsimisessä (”Tehdään yhdessä biisi yritykselle!”), ADHD-lasten ohjauksessa tai vertaistukiryhmissä ja vanhusten hoidossa.

Musiikin avulla sinäkin voisit ilahduttaa läheisiäsi, asiakkaitasi, ystäviäsi ja kaikkia sinulle tärkeitä. Ajattele saajan ilmettä kun ojentaisit lahjaksi itse laulamasi joululaulun CDnä tai laittaisit meiliin tai someen  mojovan itse laulamasi biisin!

Avaa ovi musiikin ja ilon maailmaan! Tervetuloa oppimaan! Anna valosi loistaa! Ota yhteyttä: kirsimarja.laitinen@gmail.com