–>

Syksy on kiireistä aikaa. Nykyään syksy on vielä kiireisempää kuin aiemmin: meilit lentelevät, puhelin soi ja twitter laulaa. Kaikilla on kovasti asiaa, mutta kuunteleeko kukaan – ja ehtiikö kukaan ajatella?

 

Mielen päällä on tällä hetkellä ihminen ja työ. Varsinkin #paikallinen ja #suomalainen työ joista paljon puhutaan. Globalisaatio, robotisaatio ja digitalisaatio – hyvine puolineen – myös vievät työtä ja leipää ihmisiltä, ja enpä tiedä oikein ajankäytönkään kannalta: kuinka paljon meillä on enemmän vapaa-aikaa kun istumme kaiket päivät piuhojen päässä ja ruutujen äärellä?
Olen koittanut lähestyä nykymaailmaa ihmisnäkökulmasta: tuotan ja teen taidepalveluita joiden keskiössä ovat ihmiset, ihmisten tunteet, ajatukset ja ihmisten tekemä työ. Yrityksissäkin työtä tekevät ihmiset joilla on tunteet, perheet, lapsia, kenties terveys- tai rakkaushuolia, useilla myös taloushuolia näinä kovina aikoina. Tämä on tärkeä asia kun yrityksissä mietitään esimerkiksi #lahjoja. Useimmat ihmiset eivät tahdo tärkeillä ja hienostella kylmästi vaan haluavat tulla kohdelluiksi lämpimästi, inhimillisinä olentoina.
Kun mietimme sitä mistä voisimme voimaantua, tarvitaanko siihen kone, halpamaassa orjatyönä tuotettu rihkama tai jokin muoti-ilmiö josta kaikki sauhuavat kuin sopulilauma – vai voisivatko esimerkiksi toinen ihminen, kosketus, tunne, musiikki, luonto, läheisyys, reilu paikallinen työ, kestävä laatu ja aito välittäminen olla niitä avaimia joilla tuomme iloa maailmaan?
Paljon puhutaan paikallisesta osaamisesta ja siitä että sitä pitäisi käyttää ja tukea. Miksi ostaisimme kaiken ”keskitetysti” isoilta ja kasvottomilta kun voimme aidosti tukea paikallista ja pientä joka johtaa #kestävään kehitykseen? #savetheplanet #kiertotalous!
Kun ostamme #paikallista, #luonto kiittää kun emme tuhlaa logistiikkaan. Kun ostamme #paikallista, #ihminen kiittää kun hän saa toimeentuloa ja voi lisätä hyvinvointia omassa elinpiirissään.  Suosittelen lahjaksi tänä vuonna aidosti paikallisten osaajien ja pientuottajien ruokaa, juomaa, vaatetta, taidetta, puhetta, musiikkia!