Ystävät!

Pian on jälleen aika miettiä hyviä ja lämpöisiä ajatuksia, lähettää tervehdyksiä, muistaa läheisiä ja liiketuttuja. Miten sen tekisin? Mitä voisin antaa lahjaksi?

Minä tykkään saada lahjaksi itse tehtyä, paikallista, luomua, aidosti suomalaista, mieluiten taidetta, kulttuuria, käsityötä tai ruokaa lahjaksi. Jotakin sellaista jossa on tunnetta, ajatusta, aitoa välittämistä, elämystä ja lämpöä.

Ihan parasta on jos tiedän että lahja on auttanut jotakuta paikallista osaajaa saamaan työstään palkan ja täten saamaan päivittäisen elantonsa kasaan. Toinen asia joka ilahduttaa on se, että lahjassa on jokin suurempi hyvä merkitys, kuten esimerkiksi luonnon ja ympäristön suojeleminen.

Suomi saadaan nousuun käytännön teoilla: puhutaan vähemmän ja tehdään enemmän. Ostetaan aidosti kotimaista, tarjolla on huikea määrä laadukkaita vaatteita, elintarvikkeita, taidetuotteita, jotka kaikki osallistavat meitä tavallisia ihmisiä jokapäiväisessä puurtamisessamme.

Olen surullinen siitä että eriarvoisuus kasvaa, ja ahneus ja joidenkin hyväosaisten välinpitämättömyys esimerkiksi veronkierron kautta aiheuttaa suurta surua ja epätoivoa useille suomalaisille tavallisille veronmaksajille: useat pienituloiset, työttömät, sairaat, eläkeläiset, opiskelijat ovat elämässään todella ahtaalla. Monet taiteilijat, pienyrittäjät, yksinyrittäjät ja monien alojen osaajat kamppailevat myös ahtaassa tilassa, pienin palkoin ja tuloin – mutta maksavat veronsa.

Tätä taustaa vasten kehotan jokaista – jolla on vielä omatunto – tekemään jouluksi päätöksen kannattaa pientä suomalaista ihmistä ja osaajaa ostamalla lahjansa häneltä ja kiertämällä kaukaa monikansallisen suuryrityskrääsän. Anna lahjaksi mieluummin laatua ja auta samalla kanssakulkijaasi tässä lähellä, vieressä!

#supportyourlocal
#suomalainentyo
#avainlippu
#designfromfinland

Käy katsomassa paikallista taidelahjatarjontaa: anna lahjaksi ihana lämminhenkinen musiikkia ja muotoilua yhdistävä kotimainen Avainlipulla palkittu Design From Finland SoundCard – luontoa ylistävä soiva kortti!