Tammikuu on monelle helpotuksen huokaus, pieni lepohetki, arjen juhla-aika. Ei tarvitse miettiä muiden miellyttämisiä, pakollisia sukulaismenoja, lahja-ongelmia, väkisin-juhlimista. Töitä sentään tehdään tammikuussa mutta työn voi ottaa ilolla!

Niin kuin monet, myös minä olen tehnyt itselleni lupauksia jotka toivon pitäväni. Tahdon oppia asettamaan selkeämmin rajoja, sanomaan ”ei” tarvittaessa, olla olematta käytettävissä esimerkiksi oman terveyden ja levon hinnalla. Jos itsestään ei pidä huolta, kuinka voisi pitää huolta muista. Mitä sinä lupasit itsellesi?

Sain mieluisan joululahjan, Bob Dylanin kaikki runot. Niiden parissa on lepposaa notkua sohvan pohjalla, sielukin lepää. Ehkä saan myös jonkin hyvän idean uuden levyn lauluihini! Toinen kirja – jonka olin piilottanut kirjahyllyjeni uumeniin – löytää nyt myös tiensä sydämeeni: joogaa.

Nykyajan työelämässä tarvitaan mielenrauhaa, tarvittavaa lepoa ja ymmärrystä erottaa tärkeät asiat vähemmän tärkeistä. Jos tunnet olosi kurjaksi, suosittelen lepoa, liikuntaa, talvista metsää, hyvää kirjaa, ystäviä, elokuvia – ja tietokoneiden ja vimpaimien kiinnilaittoa työpäivän päätteeksi. Maailma ei kaadu vaikket olisi koko ajan netissä.

Ihmisyyttä ja onnellisuutta, niitähän löytää vaikka hiihtolenkiltä. Tervetuloa kaunis valkea lumi, olen odottanut sinua.