Olen suomalainen pienyrittäjä ja -tuottaja, Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys. Teen musiikkia, jonka tuottamiseen käytän paljon ulkopuolisia ostoja ja palveluita, kuten muusikoiden, studioammattilaisten ja tiedottajien palveluita, mainostoimistoja ja mm. painotaloja jne. Kunnia-asiani on: käytän suomalaista osaamista, ostan kaiken kotimaasta, ja tarkistan että kaikista ostoista, palkoista ja palveluista verot maksetaan Suomeen.

Tämä blogi on liian kaunis kertoakseni Sinulle tässä siitä millaista on monikansallinen viihde- ja musiikkibisnes. Riittänee jos kerron että se on raakaa peliä. Siksi:

Sinulla on vielä 15.12. asti aikaa osallistua Mesenaatti-kampanjaan jonka kautta voit tukea aidosti kotimaassa tuotettavaa suomalaista laadukasta pop-musiikkia: teemme yhtyeeni kanssa uutta levyä ”Puut, linnut ja taivas” jonka tuottamiseen voit osallistua ennakkotilaamalla CD-levyn tai suomalaista luovaa työtä (kuten keikan tai luennon) täältä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=443#single/view

Ostoilla on iso merkitys. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuositasolla noin 10.000 työpaikkaa. Pienistä virroista koostuu suuri puro. Työllisyyden tukeminen ostamalla on senkin takia tärkeä asia, että suomalaisen tuotteen hinnasta palautuu monta kymmentä prosenttia takaisin julkiselle sektorille. Näillä varoilla katetaan hyvinvointimme kustannuksia. Samalla myös muiden yrittäjien tulot lisääntyvät eli ostaessasi suomalaista tuet myös yrittäjyyttä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Tänä vuonna se on 1.12. Suomalaisen työn tulosten nostaminen esille on myös hyvä tapa juhlistaa Suomea juuri 100-vuotisjuhlapäivän alla. Ostetaan siis joulukuun ensimmäisenä vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Tehdään siitä tapa. Tuodaan omissa kanavissamme esille teemaa ja päivää varten tehtyjä aineistoja. Tehdään yhdessä Osta työtä Suomeen -päivästä kansallinen merkkipäivä.

Onnellista joulun odotusta! T. Rokkari Luojan tahdosta ja vähän omastaankin