Ilmastonmuutos, digitalisaatio, globaali kapitalismi, jatkuvan kasvun harha, ahneus, korruptio, hyvä veli -kerhot, diilit ja bonukset, eriarvoistuminen ja rahan valta ovat huolestuttaneet minua jo vuosikymmenet. Niin kauan kuin jaksan muistaa, olen ihmetellyt, mistä sikiää se ihmislajike jolla on häpyä ja otsaa riistää muita, kerätä mammonaa, ahnehtia varoja ja omaisuuksia yli kaiken moraalisesti kestävän katsannon.

Ymmärrän että näin on ollut aina: ”menestyjät” menestyvät ja köyhät köyhtyvät – mutta en todellakaan hyväksy sitä! Emmekö me vieläkään osaa tehdä vääryyksille mitään?! Kuninkaat, diktaattorit, hallitsijat, kaupparouvat ja rahamiehet ja nykyään jopa valtioiden hallituksetkin nyhtävät erilaisten diilien, verojen ja ”aktiivimallien” avulla pienen ihmisen perikatoon. Tämä on kuulemma sitä ”sivistystä”, ”kasvua” ja ”osaamista”!

Janne Saarikiven ansiokkaassa kolumnissa 24.6.2019 – ”Nykykielessä “osaaminen” ja “kasvu” ovat itsestäänselvästi hyvää, eikä kukaan kysy, mitä osataan, tai mikä kasvaa” – on sanottu oleellinen: ns. ”kasvu” hyödyttää yleensä vain harvoja, ja suurimmalle osalle kansalaisia ympäri maailman ”kasvu” aiheuttaa vain tuhoa ja kärsimystä. Ks. https://yle.fi/uutiset/3-10837968

Ilmoitan täten julkisesti halveksivani jokaista joka leveilee ylimääräisillä rahoillaan, autoillaan, veneillään ja ylimääräisillä asunnoillaan ja ihailevani jokaista joka antaa osastaan nääntyville ihmisille, eläimille ja luonnolle. Se on aitoa sivistystä!

Ihmettelen myös suuresti sitä että ihmiset jaksavat kuunnella ja ihailla musiikkia jossa lökäpöksy rehvastelee naisillaan, autoillaan ja rahoillaan. Mitä ihailtavaa näissä kavereissa on? Ihmettelen myös mitä ihasteltavaa on pornossa; eikö meidän pitäisi mieluummin rakastaa? Voin pahoin siitäkin kun joudun medioissa katsomaan ja kuuntelemaan kuolleilla artisteilla rahastavia ahneita ja lipeviä ”biisintekijä”setiä ja levy-yhtiö-kustantajia joille biisien tuottaja- ja tekijänoikeuskorvaukset kulkeutuvat. En viitsi nyt nimiä mainita mutta sanotaanko näin että minulla ja muutamalla muullakin musiikkialan ammatti-ihmisellä on toive, että nämä rahamiehet eivät tule pomppimaan ja paskaa jauhamaan meidän haudoille. Elävä taiteilija on se joka tarvitsee tukea! Tuo artistikuoleman rahastusylistyslaulu on äklöttävä excel, katalan käärmeen mainospuhe jonka media tietenkin joka kerta nielaisee sellaisenaan; kun on ”nääs” ne diilit, ja sopimukset, ja hyvä veli -kerhot joita tyhmemmät toimittajat näyttävät paapovan ja ihailevan ihan työkseen.

Palatakseni blogin alkuteemaan: me simpanssista seuraavat ”sivistyneet” voisimme miettiä, mitä nykyään enää OSATAAN: osaako joku vielä SOITTAA kitaraa, pianoa tai laulaa (vai tuleeko jumputus koneista?), osaako joku vielä OMMELLA, KUTOA, LEIPOA, HOITAA kasveja, eläimiä, ihmistä, RAKENTAA kestäviä puutaloja, kauniita rakennuksia ja kirkkoja, SUUNNITELLA vehreitä puistoja, VILJELLÄ ja KALASTAA kestävällä pohjalla (pienissä yksiköissä, tarpeen mukaan) ja niin edelleen. Miksi joka helvetin asiassa pitää rahastaa ja kerätä voittoja?

Suurin osa kauppojen roinasta joutaisi pois. Jokainen turha tavara, tekotissi ja orjatyövoimalla tehty vaate saastuttaa mieltä ja maailmaa. Perkele, eikö tätä hulluutta saa millään loppumaan?!  Voidaanko lopettaa monikansallisten brändien ja jättien paapominen? Voisimmeko sen sijaan kannattaa pienten ihmisten ja pienyritysten tekemää ja tuottamaa ruokaa, kulttuuria, käsityötä, hoivaa?

Kulttuurin puolella harmittaa ja surettaa monien puolesta (vähän yleisönkin…) se että monikansalliset kustantajat ja levy-yhtiöt imuroivat tehokkaasti musiikkialan näkyvyyden ja kuuluvuuden, työt ja tekijänoikeustulot. Tästä kaikesta voimme kiittää jälleen ahneutta ja hyvä veli -järjestelmää: kaupalliset tv-yhtiöt ja radiot, lehdet ja myös verovaroin ylläpidetyn Ylen radio- ja tv -musiikkiohjelmat on näköjään diilattu suuryritysten palvelijoiksi ja pienen rahastaja-setäpiirin temmellyskentäksi.

Emmekö panisi paskalle hanttiin – vaikka rukoilemalla tai edes tiedostamalla!? Lue: Naomi Klein: Kapitalismi vs. Ilmastonmuutos ja kuuntele message-musaa: