Suomalainen sosiaaliturva on mielivaltainen ja läpitunkematon sääntöviidakko yksin- ja pienyrittäjälle. Käytännössä yksinyrittäjä tai ”itsensätyöllistäjä” on vailla turvaa. ”Hyvinvointiyhteiskuntamme” elää edelleen kuin 1900-luvun alkua: olet joko palkkatyössä – tai yrittäjäpamppu; muunlainen toimeentulon kerryttäjä on arvoton kulkija ilman säällistä sosiaaliturvaa.

Yksinyrittäjältä vaaditaan ennen ensimmäisen sentinkään kassan kilahdusta valtava määrä sopimuksia, paperitöitä ja maksuja (vakuutukset, kulut, YEL, PRH ja YTJ -rekisteröinnit, verot, alvit jne.). Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisia yksinyrittäjiä elääkin todella pienten tulojen varassa. Moni yksinyrittäjä on valinnut omaksi elannokseen jonkin rakkaan osaamisalueensa, eikä ole ensisijaisesti rahastamassa – vaan palvelemassa. Mutta: leipää mekin tarvitsemme.

Jos yksinyrittäjä sairastuu tai asiakkaat eivät maksa laskujaan – ja jos ei ole ollut varaa maksaa suurta YEL-maksua – ahdistava muutaman kuukauden lippulappu-taistelu sossu-, te- ja kelatätien kanssa voi alkaa suomalaisen pienyrittäjän ”sosiaaliturvan” turvin, jolla kukaan elollinen ei tule toimeen. Olethan tähän valmis – vaikka olisit sairaalassa tai burn outissa? Jokainen yrittäjämielinen tahtoo takaisin töihinsä – mutta kuinka tulla toimeen sen pahan hetken yli? Tähän kun joku osaisi vastata!

Pienyrittäjän vaatimuslistani vuodelle 2020 onkin seuraava:

-alv-pakkopaita pois pienyrittäjältä!

-sosiaaliturva työttömyyden ja sairauden kohdatessa samalle tasolle kuin palkansaajilla – ilman nöyryyttävää kohtelua!

-YEL-maksut kohtuullisiksi!

-myös pienyrittäjän on saatava yritystukia kun niitä syydetään lihaville isoillekin!

-jos suomalaisen yhteiskunnan ”palvelijain” on pakko kytätä ja kiusata ihmisiä, kytätkää veroparatiisiyrityksiä, ylisuuria palkkoja ja bonuksia ja oikeita rikollisia, älkääkä tulko varastamaan pieneltä ja rehelliseltä ihmiseltä!

Oma elämänpolkuni kuljettaa minua kohti syvempää ymmärrystä ihmisyydestä ja tasa-arvosta. Eriarvoisuuden ja varallisuuserojen kasvaessa etsin jälleen toimintatapoja kohottaa omaa ja muiden hyvinvointia. Vastalääkkeeksi yhteiskuntamme ihmisarvon alentamisprojekteille minä mm. laulan ja soitan, luen ja opetan kieliä, opetan laulamista ja pianonsoittoa, iloitsen jokaisesta hymystä ja halauksesta, opiskelen työhyvinvoinnin johtamista Jyväskylän yliopistossa ja valmennan tiimini kanssa ihmisiä ja työyhteisöjä pitämään parempaa huolta itsestään ja toisistaan. Tarvitsemme taistelumieltä pitääksemme ihmisarvoisen JA luonnon arvoisen elämän yllä tällä planeetalla joka ei tarvitse turhuuksien turhuuksia. Rakkautta se tarvitsee! Lue lisää, tule parantumaan: https://kikkalaitinen.fi

Ps. Lisätoive medialle, varsinkin Ylelle, vuodeksi 2020: toimikaa Yle-lain mukaan = ei mainoksia. Jättäkää pois hyväveliviihde ja monikansallisten veroparatiisiyritysten paapominen erilaisten diilien kautta ja keskittykää vallan vahtimiseen ja tiedon, sivistyksen ja monipuolisen kulttuurin jakamiseen kansalaisille, kiitos!!