Olen kirjoittanut kantaaottavia rock-kappaleita planeetan, luonnon, eläinten ja ihmisten tasa-arvon puolesta tulevalle kokoelmalevylle. Haluan kertoa Teille musiikkini avulla unelmista ja asioista, joita toivoisin päättäjien, poliitikkojen, johtajien ja mediankin huomioivan kiireisessä, ahneessa – ja ahtaassa ”osta, osta!” -elämässään. Uskooko joku todellakin vielä jossain, että monikansallinen markkinakapitalistinen rahatalous ”pelastaa” maailman? Että ”inflaatio” olisi jotakin muuta kuin korporaatioiden ahneutta? Voi, jokin muu systeemi tarvitaan, jotta elämä maapallolla olisi onnellista mahdollisimman monelle, myös luonnolle ja eläimille, – ja jotta sinä ja sinun lapsesi ja lapsenlapsesikin voisivat täällä vielä elää.

Humantarius kertoo unelmastani, Planeetasta, jossa vallitsee rakkaudellinen, arvostava ja tasa-arvoinen ilmapiiri kaikkea elollista kohtaan; luonto on puhdas, vesi kirkasta, linnut elossa ja jokainen ihminen on arvokas. Humanitarius-laulussa paheksun avoimesti maailman omistavia raharikkaita, joiden ahneus ja ökyily on niin noloa, että heidän puolestaan hävettää! Haluatteko päättäjät heille vielä lisää verohelpotuksia? Miksei media avannut mm. Panaman papereita, että olisimme omin silmin nähneet, keitä ne varsinaiset ”laiskat työnvieroksujat” ja ”varkaat ja pahantekijät” oikein ovat? Paha saa aina palkkansa, lopulta. Tutkimalla historiaa tämän tajuaa jokainen viisas. Laulu Humanitarius  kehottaa nousemaan hiljaiseen, väkivallattomaan vastarintaan ja uhmaamaan ”ylemmältä” taholta tulevaa riistoa (orjatyö), käskytystä (osta, osta, ylikuluta!), luonnon tuhontaa (hakataan puut, orjuutetaan maajussit ja eläimet) ja kontrollia (osaatko sanat meidän biiseihin, joilla teidät rahastamme ja tyhmennämme?)!

Sä et oo enää yksin kertoo kärsimyksestä ja kiusaamisesta koulussa, työpaikalla ja kotona, esimerkiksi päihde- tai peliriippuvaisen läheisenä, narsistisissa suhteissa tai huonon esimiehen alaisuudessa. Somessa kiusaaminenkin sattuu kipeästi. Kirjoitin laulun siitä hetkestä, kun ihminen oivaltaa, ettei voi pelastaa muita, ei elää heidän puolestaan, ei kantaa heistä vastuuta yli voimien, eikä edes pakottaa hoitoon, – vaan on aloitettava oman itsensä hoitaminen, toipuminen ja itsensä rakastaminen. On irrottauduttava rakkaudella omaan elämään – silti muita rakastaen – ja anteeksiantaen. Parantava polku on pitkä, mutta se kannattaa kulkea. Suomessa toimii joukko  erinomaisia vertaistukiryhmiä, mm. alkoholistien ja narkomaanien läheisille, sekä riippuvuuksista kärsiville (mm. Al-Anon, FinFami ja AA) . Maailman parannuksen voi aloittaa itsestään. Apua ja tukea on saatavilla.

Bengalin tiikeri -rock-biisi raivoaa Itämeren ja uhanalaisten eläinten puolesta. Laulu esittää kysymyksen luontokadosta ja eriarvoisuudesta: miten elää planeetalla niin että kaikille riittäisi hyvinvointia? Biodiversiteetti ja ihmisten tasa-arvoisuus ovat tällä hetkellä niitä suurimpia avainkysymyksiä: ilman tasa-arvoista ja tasapuolista yhteiskuntaa, monimuotoista kulttuuria ja monimuotoista luontoa emme pysty säilyttämään elämää pallolla. Yli 1,5 lämpöasteen kohoaminen ei käy – ei edes jatkuvan kasvun harhan, rahan ja ”bisnesten” vuoksi. Ylisuuret palkat, bonukset, veroparatiisit, ylikulutus ja valtavat tuloerot tuhoavat maailmaa, pitävät ahneuden, tuon saatanallisen saatanan, hengissä ja hyvinvoivana. Mitä tekee rikas veroparatiisimies rahoillaan – kun maailma palaa ja tulvat tulevat? Mitä hän ajattelee, onko hän sittenkin vain edelleen tyhmän ylpeä itsestään, ja kerää lisää mammonaa – miljoonakertaisesti yli oman tarpeen?

Henkiinherättäjä-kappaleen kirjoitin Ukrainan kansalle ja presidentti Zelenskyille: hän näytti meille konkreettisesti, mitä tarkoittaa diktatuuri, ahneus ja pahuus. Hän herätti Euroopassa ennennäkemättömän halun suojella demokratiaa ja kansojen vapautta. Perkele! Että voisimme vielä tällä Planeetalla elää, meidän on irtauduttava oligarkkien ja muiden niljakkeiden energiavallasta – ja rohkeasti käytävä kiusaajiamme vastaan: emme saa pelätä!

Välittäminen, oikeudenmukaisuus, kohtuus ja humaani rakkaus toisiamme ja luontoa kohtaan – niitä me tarvitsemme! Liity seikkailuun, ota osaa yhteiskunnalliseen murrokseen, herää – ole vapaa! Ks. https://www.youtube.com/watch?v=mwpGZlj6Kc0

Huomaa että IFPIn tuoreen raportin mukaan monikansalliset viihdejätit ovat vallanneet suomalaisen äänitemärkkinan jättäen aidosti suomalaisomisteisille indietuottajille vain 4,7 % siivun, siksi: tule mukaan Mesenaattikampanjaamme, tue ja suojele suomalaista kulttuuria ja luontoa! ks. https://mesenaatti.me/2592/tule-kikka-laitinen-co-yhtyeen-mesenaatiksi-jotta-kuulisit-hyvaa-itsenaista-suomalaista-rokkia/#

Ks. Ifpin raportti: https://www.ifpi.fi/wp-content/uploads/2022/03/Vuoden-2021-Suomen-aanitemarkkinat.pdf